duminică, 22 aprilie 2012

ADUNAREA DE TINERET PE TARA A OASTEI DOMNULUI

 Prea Fericitul Daniel -Patriarhul B.O.R.s-a intalnit la Catedrala Sfantul Spiridon Nou cu tinerii Oastei Domnului

La București sa desfăsurat, sambata, 21 aprilie 2012, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cea de-a XXI-a ediţie a Adunării de Tineret pe Ţară a Oastei Domnului.

Reuniunea a început cu participarea la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Mitropolitană ”Sfântul Spiridon Nou”, de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.

La slujbă a participat și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române care, la final, i-a binecuvântat pe tinerii ostași și le-a spus că misiunea tânărului creștin constă, în special, în viața lui curată: ”Astăzi, aspiraţia multor tineri după o iubire neînşelătoare şi netrecătoare este deturnată spre o falsă fericire, fabricată de consumul de alcool şi droguri, de libertinaj, de jocuri periculoase care sfârşesc în violenţă ş.a. Într-o societate capitalistă decadentă, mercantilă şi consumeristă, în care, întrucât se pierd valorile morale şi spirituale, se vând pe bani nu numai obiecte, ci şi persoane, adică suflete şi trupuri. În acest context, tânărul creştin luminat de Hristos, Lumina lumii, prin rugăciune, viaţă curată şi fapte bune, devine o făclie de Paşti şi un apostol al Învierii lui Hristos, Biruitorul păcatului, al iadului şi al morţii”.

Patriarhul României a apreciat, de asemenea, rolul organizației Oastea Domnului în păstrarea, promovarea și transmiterea valorilor permanente ale credinței creștine tinerei generații: ”Oastea Domnului, ca mişcare de înnoire duhovnicească prin luptă împotriva păcatelor şi cultivarea sfinţeniei vieţii, se bucură azi mai ales de lumina lui Hristos din sufletele multor tineri ostaşi, care au întemeiat familii creştine evlavioase, stabile, cinstite, harnice, milostive şi pline de bucuria iubirii lui Hristos. Acestea ajută pe alţi tineri să înţeleagă că numai comuniunea cu Hristos şi cu Sfinţii Lui poate dărui fiecărui om forţa spirituală de a căuta, de a primi şi de a transmite mai departe, în lumea de azi, lumina sfinţitoare şi mântuitoare a lui Hristos, Cel Răstignit şi Înviat”.

Reuniunea a continuat cu un pelerinaj la Catedrala Patriarhală, unde participanții s-au închinat la moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou. Lucrările propriu-zise au loc la Centrul de Conferințe Auditoriul Pallady (B-dul Theodor Pallady, nr. 40 G, Titan).

Această manifestare are caracter naţional, organizându-se, o dată pe an, în Sâmbăta Săptămânii Luminate, într-unul din centrele ţării.
(sursa:www.basilica.ro/)
FOTO: ZIARUL LUMINA
FOTO: ZIARUL LUMINA
FOTO: ZIARUL LUMINA
FOTO: ZIARUL LUMINA

FOTO: ZIARUL LUMINA
FOTO: ZIARUL LUMINA

FOTO: ZIARUL LUMINA
FOTO: ZIARUL LUMINA




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu