marți, 14 iunie 2011

ADUNAREA DE RUSALII A OASTEI DOMNULUI-SIBIU 2011


Slavit sa fie Domnul!

În fiecare an, Duminica Rusaliilor şi sărbătoarea Sfintei Treimi de a doua zi sunt zile de mare praznic la Catedrala mitropolitană din Sibiu, care îşi serbează hramul. Praznicul Cincizecimii este şi hramul mişcării ortodoxe "Oastea Domnului", prilej pentru membrii mişcării ortodoxe din întreaga ţară de a se aduna la Catedrala din Sibiu şi la mormântul întemeietorului ei, părintele Iosif Trifa.

Hramul Catedralei mitropolitane din Sibiu şi al "Oastei Domnului" a început de la Vecernia praznicului, când, în prezenţa Înalt Preasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, tineri şi familii din întreaga ţară, membrii ai cunoscutei mişcări ortodoxe denumită sugestiv "Oastea Domnului" s-au adunat la Sibiu. Ca în fiecare an, sute de membrii, ai "Oastei Domnului" au participat la slujba Vecerniei şi a Litiei, oficiate la Catedrala din Sibiu. La finalul slujbelor, pr. conf. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" a salutat prezenţa la Sibiu a membrilor mişcării ortodoxe: "Este chemarea "Oastei Domnului" de a fi parte integrantă a Bisericii neamului nostru şi de aceea seara aceasta, ziua ce vine şi toate celelalte zile ale lucrării noastre binecuvântate cerem să fie parte integrantă a darului lui Dumnezeu pentru poporul din care facem parte. Nu suntem noi atât de curajoşi cât ne face Duhul Sfânt, nu suntem atât de luminaţi cât ne luminează Duhul Sfânt, nu suntem atât de puternici pe cât am vrea, dar puterea o cerem de la Duhul Sfânt. De aceea, în seara aceasta, mâine şi-n toate zilele noastre îl vom preamări pe Duhul Sfânt, Care ne-a dăruit această mare lucrare în mijlocul şi de dragul neamului nostru".

"Bucuria în Duhul Sfânt"

Ca de fiecare dată, Înalt Preasfinţitul Laurenţiu a ţinut un bogat cuvânt de învăţătură în care a explicat dogma Sfintei Treimi, relaţia dintre Persoanele Treimice şi lucrarea Duhului Sfânt în lume. Ierarhul a binecuvântat, apoi, adunarea "Oastei Domnului" la Sibiu: "Taina Cerului nu este o lucrare pe care noi nu o putem înţelege, ci este o lucrare din care ne împărtăşim. Simţim şi trăim împreună cu Hristos, simţim bucuria comuniunii. Este şi această adunare o taină, o lucrare pe care Dumnezeu a binecuvântat-o şi pe care Duhul Sfânt o întregeşte, pentru că fiecăruia în parte dăruieşte bucurie. Am dori să păstraţi această bucurie şi să reveniţi în fiecare an în această Catedrală a Sfintei Treimi de la Sibiu". Adunarea "Oastei Domnului" a continuat în ziua Rusaliilor la mormântul părintelui Iosif Trifa din cimitirul municipal din Sibiu, unde s-a oficiat Sfânta Liturghie, s-au cântat imne şi s-au omagiat personalităţile mişcării ortodoxe. (sursa: www.ziarullumina.ro/ din 14 iunie 2011)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu