luni, 14 februarie 2011

PELERINAJE

VENIM DIN SIBIU......(februarie 2011)

Venim din Sibiul de unde rasuna un cantec maret si duios,
de unde porneste solia cea buna a Domnului nostru Hristos.

De-acolo,si astazi profetul ne cheama,cu trambita lui ,ca din cer:
,,Ostasi ai iubirii,luptati fara teama,prin foc ,prin furtuna,prin ger!....

Sa-L duceti pe Domnul,de Care,in lume,din pieptu-mi zdrobit v-am vorbit
si pentru a Caruia Slava si Nume dulceata durerii-am sorbit!

Sa duceti mereu crucea asta pe care ,am dus-o si eu spre calvar,
rabdati pentru Domnul oricate ocare ,golind al osandei pahar!

Sosi-va odata si Ziua cea Sfanta cand Domnul din nou va veni
si toata durerea ce azi va framanta si plasul atunci s-or sfarsi!

Veni-va rasplata,rasplata cea mare a celor ce au biruit
si fara de frica si fara-ncetare raniti si loviti L-au vestit...."

Venim din Sibiul de unde strabate Lumina ce ne-a luminat;
vom duce-n orase,vom duce prin sate ce-al nostru Gornist ne-a-nvatat!

'Nainte vom merge,prin spini si piroane asa cum Gornistul ne-a spus,
prin mii de batjocuri,prin mii de piroane,vesti-vom mereu pe Iisus!.

Traian Dorz

(Catedrala Mitropolitana-Sibiu,Adunarea de seara 12 feb.2011)


(Mormantul Pr.Iosif Trifa,cimitirul Dumbrava-Sibiu)


Schitul Bradet-Arges(iulie 2010)

După mai multe surse istoriografice, Schitul Înălţarea Domnului – Brădetu s-a dovedit a fi ctitorit în timpul lui Mircea cel Bătrân, cel mai probabil la finele secolului al XIV-lea.Dupa mai bine de 130 de ani , din dorinţa a trei călugări, s-a pornit la o ctitorie nouă, la 800 m altitudine, pe o poiana ce oferă privirii cu generozitate un orizont larg, maiestuos. Schitul nou s-a numit, prin binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, după numele celui din vechime şi a fost închinat Sfântului Ioan Botezătorul (Naşterea sa, 24 iunie) şi Sfântului Nectarie Tămăduitorul – Mitropolitul Pentapolisului (9 noiembrie).Binecuvântările Întâistătătorului şi ale duhovnicilor bătrâni s-au făcut pentru tânăra obşte scut şi lumină pe un urcuş greu şi destul de întortocheat în anii ce au urmat…În primăvara anului 2004 Schitul era aproape inexistent din punct de vedere al spaţiului suficient, al dotării sau resurselor. La începutul acestui aşezământ călugăresc cu greu puteai crede că în acest cătun părăsit se va putea înălţa mănăstire. Doar stareţul şi ucenicii săi împreună cu un grup restrâns de fii duhovniceşti trăiau bucuria începutului.

Anul 2004 a fost marcat de ample demersuri de oficializare a deciziei chiriarhale, de înfiinţare a Schitului Brădetu, către: Sinodul Mitropolitan al Munteniei şi Dobrogei, Ministerul Culturii şi Cultelor, şi către alte foruri în drept.
În toamna anului 2004 s-a început restaurarea casei monahale, singurul edificiu existent la acel moment pe locul noului Schit. În săptămânile imediat ulterioare s-au demarat lucrările pentru construirea Paraclisului „Acoperământul Maicii Domnului” – clădire de cult în suprafaţă utilă de 33 mp, construită din lemn.Finalizarea construcţiei a avut loc chiar în ajunul hramului de toamnă, Sfântul Ierarh Nectarie Tămăduitorul, în acelaşi an, 2005. La sărbătoarea acelui hram a fost adusă la Brădetu icoana mare a Sfântului Nectarie pictată pentru Schitul Brădetu de monahiile din Mănăstirea Sfintei Treimi din Insula Eghina (mănăstire înfiinţată de însuşi Sfântul, ce adăposteşte cinstitele sale moaşte) si o mica particica din Sfintele sale Moaste. Staret al schitului este Parintele Filotei Dabu un om plin de multa dragoste si smerenie.Grupul nostru de pelerini a primit in dar ca rasplata pentru osteneala de a urca sus la Bradetu o particica din moastele Sfintilor Marturisitori din temnitele comuniste de la Aiud .Ne-am bucurat foarte mult de acest minunat dar ,nadajduim ca Sfintii sa ne apere si sa se roage pentru noi la Dumnezeu.Amin.
(Bisericuta Schitului,vazuta din fata)
(Icoana Sf. Nectarie si particele din Sf.Moaste)

(Bisericuta Schitului,vazuta din spate)

(noua casa monahala)
(Altarul de vara)
(un coltisor din curtea Schitului)
(Particica de la Sfintii Inchisorilor comuniste)

SLAVIT SA FIE DOMNUL!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu