marți, 15 februarie 2011

DRAGOSTEA

Dumnezeu este dragoste(1 Ioan 4,16)

Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poarta cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată. (Corinteni I-13)
Cand vorbim de dragoste,vorbim de Dumnezeu,pentru ca El ,din dragoste,Si-a dat viata pentru noi.Dragostea este semnul dupa care se cunosc fii Lui Dumnezeu.Cine nu iubeste pe semeni sa nu mai spuna ca iubeste pe Dumnezeu.Fara acest rod al dragostei nu poate fi unitate si nici comuniune.,,Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenici Mei ,daca veti avea dragoste unii fata de altii"(Ioan 13,35).
Dupa Inaltarea Domnului,ucenicii erau una in gandire si in lucrare.Dar,mai tarziu diavolul a uneltit impotriva crestinilor ,zicand :Ce-i de facut ?Sa-i dezbinam!Si i-au dezbinat prin diferite crezuri si invataturi rele.
Asa au aparut luptele si jertfele pentru apararea Adevarului.Dar aceste lupte nu s-au terminat nici pana astazi,caci,atunci cand se formeaza o unitate si se porneste cu intelegere,vine repede vrajmasul cu neintelegerile si dezbinarile.El umbla peste tot pana isi gaseste o unealta prin care sa dezbine unitatea.Chiar si in adunarile cele mai mici ,tot gaseste diavolul pe cineva care sa impiedice bunul lor mers .
In lumina acestui Adevar ,sa ne cercetam fiecare si sa ne cunoastem pe noi daca avem in noi dragostea Lui Dumnezeu sau nu.Daca putem iubi pe frati sau nu.Daca avem un Domn, o credinta si un botez, sau nu (Efes.4,5)......................
Strigam tuturor celor dezbinati dintre noi:Veniti, fratilor,inapoi la Hristos ,inapoi la mama noastra ,Biserica,la dragostea primilor nostri inaintasi!Veniti cu totii sa fim o inima si-un gand!
Dumnezeu este Dragoste ,nu dezbinare.
Dumnezeu este Pace,nu tulburare.
Dumnezeu este Smerenie,nu ingamfare.
Dumnezeu este Unul,nu doi.
Dumnezeu a facut un singur Cer,un singur Soare,un singur Pamant,o singura Viata vesnica.
Sa ne judecam mai inainte de a veni Judecata Lui.
Sa ascultam mai inainte de a plati neascultarea.
Sa ne supunem Lui mai inainte de a veni pedeapsa.
Domnul sa ne ajute!
Slavit sa fie Numele Lui!

Marin Guguleanu Cilieni-Olt

(articol publicat in ,,foaia Iisus Biruitorul"nr.39 din 20-26 sept.1999)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu