luni, 14 martie 2011

LA UMBRA LUI HRISTOS




O , ce fericita este calea credintei:calea credintei cand il cauti pe Domnul cu tot dinadinsul(Prov.8,17)!
O, ce fericita este calea Lui Hristos pe care ne-am ales-o noi! Ea este:
- calea cea ingusta care duce la viata vesnica (Matei 7 ,14)
-calea adevarului(2 Petru 2 , 2)
-calea cea dreapta (2 Petru 2 ,15 )
-calea neprihanirii (2 Petru 2, 21 )
-calea mantuirii ( Luca 13 , 29)
-calea cea noua si vie , pe care ne-a deschis-o Domnul (Evrei 10 , 2o)!
Slavit sa fie Domnul Iisus , caci El ne-a izbavit de sub puterea intunericului si ne-a stramutat in Imparatia dragostei Lui......O , si ce bine este in aceasta Imparatie a dragostei si a luminii! In aceasta primavara a sufletului , inundata in toate luminile fericirii,si in toate mirosurile dumnezeiesti din Tara vesniciilor.Precum asa de minunat se descrie la Cantarea Cantarilor 2 , 10-13;,,Scoala-te, iubito si vino frumoaso!Caci iata ca a trecut iarna ;a incetat ploaia,si s-a dus.Se arata florile pe camp,a venit vremea cantarii....
O, primavara a Domnului-primavara plina de farmec nespus ,farmec ceresc!...
O, stare fericita a sufletului, care se aseaza la picioarele Domnului , si-I asculta cuvintele Lui- ce este oare mai presus de tine....?
Iata ,a sosit acum si primavara mult asteptata....In pribegia mea prin lume, m-am oprit putin ....... si gandul ma duce la cuvintele minunate ale Sf. Scripturii,din Cantarea Cantarilor 2 , 3-4 ),,Ca un mar intre copacii padurii,asa este prea iubitul meu intre tineri. Cu asa drag stau la umbra lui, si rodul lui este dulce pentru cerul gurii mele.El m-a dus in casa de ospat, si dragostea era steagul fluturat peste mine"
,,Cu asa drag stau la umbra lui....". O ,ce fericita stare de odihna si multumire deplina!
,,La umbra lui......"inseamna -la umbra Lui Hristos... Da , numai la umbra Lui , si la nimic altceva. Nici la umbra faptelor noastre ;nici la umbra unor invataturi,fie ele cat de adevarate;nici a unor oranduiri,oricat de insemnata ar fi ele. Toate acestea , negresit, isi au locul si pretul lor , dar nu ne putem aseza la umbra lor, caci facand asa , le vom gasi ca si curcubetele lui Iona, cu umbra lui, care,,intr-o noapte s-a nascut si intr-o noapte a pierit"(Iona 4,6-10 ).Nu , ci noi vom sta la umbra Lui Hristos: a Lui Hristos singur,-a Lui Hristos totdeauna....
,,Si rodul lui este dulce pentru cerul gurii mele...."O, ce fericita dulceata si desfatare este rodul Lui Hristos!- ,,Cand urmez invataturile Tale, ma bucur de parca as avea toate comorile"- scrie psalmistul..
Oranduirile Tale sunt prilejul cantarilor mele in casa pribegiei mele. Ma scol la miezul noptii sa te laud...Ce dulci sunt cuvintele Tale pentru cerul gurii mele....!
O, sa ingaduim cu dragoste Domnului Iisus , ca El sa ne duca in casa Lui de ospat. Si sa aflam, ca steagul fluturat peste noi este dragostea Lui ...Si sa fim incredintati, ca sufletul nostru nu poate fi fericit decat in Casa Lui de ospat si la Umbra Lui .......Amin.

Pr.Vladimir Popovici (articol publicat in ,,Iisus Biruitorul" nr. 16-17 din 1 mai 1947)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu