vineri, 25 martie 2011

MAICA DOMNULUI- MIJLOCITOARE CARE DUMNEZEU


Douazeci de secole au trecut de cand Sfantul Arhanghel Gavriil a fost trimis in cetatea Nazaretului la cea mai sfanta si mai preafrumoasa Fecioara de pe pamant sa-i vorbeasca ei ca va naste pe Cel Care avea sa ne aduca noua mantuirea,Preadulcele nostru Iisus Hristos.De atunci si pana in zilele noastre,cei care au avut o inima plina de iubire au cinstit-o ca pe o Mama si i s-au rugat si au cinstit-o ca pe o Mijlocitoare catre Dumnezeu.
Dupa o viata plina de durere,chin si numilinta aici pe pamant,ea a fost incununata in minunata Imparatie a Cerurilor si de acolo nu inceteaza sa se roage pentru noi.Inima ei de mama nu poate sa nu ceara ajutor pentru copiii ei.
Daca viata omeneasca este un camp ingrozitor,unde in lupta nebuna oamenii se razboiesc,unde nadejdiile pier,unde sunt numai lacrimi si suspine ,peste acest iad al vietii avem un singur alin si o singura mangaiere de mama -pe Maica Domnului.
Minunata Fecioara Cereasca ,cu durere nesfarsita si cu dragoste neasemanata, cu obrajii pe care curg florile lacrimilor ei sta deasupra acestei mari a suferintei omenesti,coborand acolo unde aceasta se tulbura mai mult.Ea este alinarea durerilor noastre, ea este scara tainica ce urca pe oameni la cer .Ea slujeste tot timpul ca legatura intre Dumnezeu si oameni ,ca bunavointa a Lui Dumnezeu fata de noi.
Uneori oamenii nu indraznesc sa se adreseze Lui Dumnezeu , din cauza pacatelor,care sunt ca un zid de despartire intre oameni si El. Dar , avandu-o pe Maica Domnului, prin curaj, castiga putere si o roaga pe ea sa ceara mila si iertare de la Fiul ei.De ea nu ne temem ;stim ca sfintenia ei este plina de pace.Oricate rani si pacate am avea si din orice prapastii ne-am ridica,stim si simtim ca privirea ei plina de iubire se coboara din cand in cand si asupra noastra,pentru ca noi suntem,,fii lacrimilor"sale.
Ea sta permanent in genunchi inaintea Tronului Pra Sfintei Treimi si plange si se roaga pentru oameni,dorind tuturor salvarea.Ca sa intarim acest lucru ,sa ne amintim de o frumoasa istorisire a unei minuni a Maicii Domnului.Undeva in Muntele Athos,care era amenintata de talhari,Maica Domnului s-a aratat unui monah care se ruga inaintea sfintei sale icoane pentru primejdia care ii pandea si care urma sa se intample din cauza unor pacate care se facusera in acel loc.In timp ce Maica Domnului il instiinta pe calugar despre aceea primejdie ,Pruncul Hristos din icoana a vrut sa ingradeasca cu Manuta Lui gura Fecioarei ,dar aceasta , cu un zambet dulce ,I-a luat Manuta de pe gura ei si a spus ceea ce urma sa fie .Astfel , afland pricina intristarii Lui Dumnezeu ,vietuitorii s-au pocait de faptele lor ,iar manastirea a fost izbavita de mana talharilor.
Maica Domnului a ajutat cat a trait si ajuta si acum prin sfintele sale icoane facatoare de minuni.Ea a stiut cat de pustie si rece va fi omenire fara ea ....De aceea ,Traditia Bisericii a pastrat chipul ei pictat de Sfantul Apostol Luca ,tocmai pentru a ramane peste veacuri ca o binecuvantare pentru noi ,oamenii.
Sa o luam si noi pe Maica Domnului ca o mijlocitoare;sa o iubim,caci si ea ne iubeste,si sa-i cerem sa ne fie rugatoare catre Dumnezeu ,ca prin ea sa castigam mantuirea si Imparatia Cerurilor.
Bucura-te ,Stapana ,Ocrotitoare noastra si Mijlocitoare inaintea Lui Dumnezeu pentru noi!Amin.
Slavit sa fie Domnul!
Tufis Dorin
(articol publicat in ,,Iisus Biruitorul"nr.13 din 21-27 martie 2005)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu